کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ تیر ۱۰, سه‌شنبه

شامی رشتی (شامی لپه / شامی پوک )



شامی رشتی یا شامی لپه یا شامی پوک هر اسمی که دوست دارید اسمشو بزارید

یکی از شامی های خوشمزه استان گیلان هست که در نواحی مختلف 

به صورتهای متفاوتی طبخ میشه




شرق گیلانیها توش سبزی هم میریزن ولی ما نمی ریزیم

این شامی که می نویسم مدلی هست که آبا اجدادی توی خونه ما تهیه میشه

شما اگه مدل دیگه ای درست می کنید نوش جون ...و خوشحال میشم برای من هم بنویسید

هر اسمی که داشته باشه برای من اسمش شامی ماه رمضونی هست چون بدون این شامی 

افطار نمیشه توی سفره های گیلان..

این مقداری که مینویسم برای مصرف یک وعده است ...ولی معمولا توی رشت به 

میزان زیاد تهیه میکنن مواد رو بسته بندی میکنن میزارن توی فریزر و هر روز

 یک بسته رو بیرون میارن و 1 تخم مرغ بهش میزنن

و توی روغن سرخ میکنن...معمولا هم فقط توی ماه رمضون درست میشه و در ایام دیگه سال 

اینو درست نمی کنن



مواد لازم:


گوشت گوساله : 250 گرم

لپه : 200 گرم

سیب زمینی متوسط :2 عدد

پیاز متوسط :1 عدد

تخم مرغ:1عدد

زرد چوبه ونمک و فلفل و به میزان لازم



طرز تهیه: 



لپه ها رو چند ساعت قبل خیس بدید و چند بار ابش رو عوض کنین ..

بعد همه مواد رو با هم می ریزیم توی یه دیگ و با مقداری اب که روی مواد رو بپوشونه

 میزاریم با هم بپزن..هر وقت ابش کم شد کمی اب جوش بهش اضافه میکنیم 

اگه لپه ها دیر پز هستن میتونین جدا بپزین ولی من همه رو با هم میپزم که اب گوشت 

به خورد مواد بره و اگه سیب زمینی زودتر پخت میارمش بیرون تا بقیه مواد

 با هم بجوشن و حسابی پخته بشن





این مرحله یه چند ساعتی طول میکشه..مواد وقتی دارن میجوشن کف میکنه که کف روش رو بگیرین

و بعد باز بزارین با هم بجوشن تا جایی که حسابی بپزن و ابش خشک بشه

قدیم ها در این مرحله از سنگ ویا  گوشتکوب برای له کردن مواد استفاده میکردن 

که بسیار خوشمزه میشه و گوشت کش میاد ولی خوب امروزه با وجود غذا ساز و انواع اقسام 

میکسرها میتونید مواد رو با هم توی میکسر بریزین و خوب له کنین





اگه غذاساز ندارین بهتره گوشت رو جدا ریش ریش کنین و بعد مواد رو با

هم بکوبین و حسابی له کنین

من در اواخر پخت به گوشت نمک و فلفل و ادویه ها رو میزنم

ولی اگه نزدید بعد از مرحله له شدن

یه دونه تخم مرغ به مواد اضافه کنین و بعد نمک و ادویه ها رو بریزید

و خوب مخلوط کنین ..بعد یک گلوله از مواد بردارید

توی دست گرد کنید و وسطش رو هم حتــــــما یه سوراخ

ایجاد کنید و توی روغن سرخ کنید

این وسط سوراخ دار نوستالژی کاره...حتما سوراخش کینن خخخخخ

همینجا هم بگم که مواد کمی چسبنده هست 1 دونه تخم مرغ میزنین راحتتر میشه بهش فرم داد

ولی به هیچ عنوان ارد بهش اضافه نکنین چون دیگه شامی پوک نخواهید داشت




این شامی رو با نون و پنیر و سبزی خوردن سر سفره افطار سرو میکنن

که ترکیبشون با هم عالیه ...وای هوس کردم

سر سفره هاتون ما رو هم دعا کنین.


۹ نظر:

  1. ba salam va khaste nabashid az page khobeton mikhastam bedonam mishe bejaye goshte az goshte charkh karde estefade kard ya kheir?mamnon misham

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه عزیزم این شامی اگه به صورت سنتی تهیه بشه و گوشت ریش ریش بشه و با سنگ رو تخته گوشت کوبیده بشه گوشتش کش میاد ...این خاصیت توی گوشت چرخ کرده نیست..اصل این شامی با گوشت تیکه ای هست عزیزم

      حذف
  2. به به خیلی عالی و هوس انگیزه ،دست گلت درد نکنه .من مدت هاست نخوردم دلم خواست . دقیقا یادآور خاطات خوب و خونه ی مادربزرگه. راستی ما توی شامی پوکمون سیب زمینی نمی ریزیم و جاش از کمی آرد نخودچی استفاده می کنیم .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. چه جالب ما اصلا میگیم توش اصلا ارد نریزید...خخخخ در هر صورت هر دوش باید خوشمزه باشه ...بدون سیب زمینی هم عالیه بیشتر گوشت به دهن میاد

      حذف
    2. خب آخه نمیشه که هم سیب زمینی ریخت هم آرد در هر حال باید با سیب زمینی هم امتحان کنم .ممنون عزیزم

      حذف
  3. سلام شادی جون. ممنون از دستورت. این مقدار مواد حدودا چند تا شامی میده؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. گلم بستگی داره گلوله ها رو چه اندازه ای انتخاب کنی...من تقریبا 12 تا فکر میکنم در اوردم

      حذف
  4. سلام. ممنون از دستورای خوب آشپزیتون. شامی های من خورد میشن. مشکل از کجاست؟ آخر مجبور شدم آرد بزنم.

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. گلم با همین دستور درست کردین؟ کلا شامی رشتی سخته و درست کردنش اسون نیست شاید میزان تخم مرغتون کم بوده ..اندازه ها رو میزون کنین ایشال مشکلی پیش نمیاد

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...