کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ شهریور ۱, شنبه

خورش مرغ ترش گیلان



یکی دیگه از خورشهای خوشمزه شمالی مرغ ترش هست که من و خونواده خیلی دوست داریم

در گیلان و مازندران به شیوه های مختلف طبخ میشه و مازندرانی های عزیز توش تخم مرغ نمی ریزن

یه کمی شبیه قیمه سبزی هست ولی این خورش سبزی هاش متفاوته و تخم مرغ داره.





مواد لازم برای 6 نفر:

سبزی مرغ ترش (تره/جعفری / شوید/ کمی شنبلیله / گشنیز /برگ چغندر یا اسفناج /خالواش) : 750 گرم

اگه خالواش ندارین به جاش نعنا استفاده کنین

مرغ : 1 عدد حدود 1200 گرم

لپه : 100 گرم

سیر: 5 حبه 

(اگه برگ سیر تازه دارین از اون هم میتونین استفاده کنین)

پیاز :1 عدد

ارد برنج :1 قاشق سوپ خوری

آب نارنج یا اب لیمو: به میزان لازم

تخم مرغ : 3 عدد

نمک و فلفل و زرد چوبه : به میزان لازم

روغن : به میزان لازم


طرزتهیه:


لپه رو از شب قبل خیس کنین.اگه لپه هاتون دیرپز هستن جداگونه بزارین تا کمی

 نیم پز بشه ..پیاز رو خرد کرده تفت بدین تا سبک و طلایی بشه.بعد هم سیر رو

رنده کنین و بریزین داخلش و بعد مرغها رو هم اضافه کنین تا با پیاز تفت داده بشه.

بعد هم لپه ها رو باهاش یه تفت بدین




مرغ و پیاز و لپه رو با آب بذارین روی حرارت.

 سبزی ها رو  بسته به میلتون کم یا زیاد سرخ کنین.

لپه و مرغ که نیم پز شدن سبزی و ارد برنج رو هم اضافه کنین و نمک، فلفل رو همراه با آب 

نارنج (اگه ندارین آبلیمو)  هم به موادتون اضافه کنین تا خوب مزه دار بشه.




 تخم مرغها رو توی یه کاسه بشکنین و با چنگال خوب بزنین.

خورش که جا افتاد تخم مرغها رو بریزین توی خورش و بذارین تا تخم مرغها بسته بشه.

حالا دیگه خورش خوشمزه تون آماده ست تا نوش جان کنین. 

میتونید تخم مرغها رو جداگونه با کمی نمک و فلفل و زرد چوبه توی تابه 

سرخ کنین و هم بزنین تا ریز بشه (مثل عدس) و 5 دقیقه آخر به خورش اضافه کنین



نکته ها:

 اگه دیدین لپه هاتون دیرپزه و مرغها پختن. مرغ رو از خورش دربیارین تا له نشه.

بعد که لپه پخت مرغ رو برگردونین توی خورش.یا اینکه از قبل جدا لپه ها رو بپزین

 تخم مرغ، آب خورش رو می کشه، قبل از ریختن تخم مرغها آب خورش رو اندازه کنین.

 مازندرانی های عزیز این خورش رو بدون تخم مرغ درست می کنن. 

 اگه سبزی های معطر شمالی رو واسه این خورش ندارین مثل خالواش 

می تونین نریزین یا به جاش از نعنا استفاده کنین

سبزی های این خورش باید خیلی ریز خرد بشن

قدیمی ها سبزی این خورش رو می ساییدن / نوش جون



۱ نظر:

  1. به به این خورش عالیه ،دست گلت درد نکنه چه خورش خوب و جا افتاده ای هم هست .نوش جونتون باشه عزیزم

    پاسخحذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...