شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی ها هستش.عید نوروز هر جا میری عید دیدنی
حتما با این شرینی های خوشمزه ازتون پذیرایی میشه.
من با دستور خوب سالومه جون از وبلاگ قاشق چنگال این شیرینی ها رو پختم ..چون هم توضیحاتشون
جامع و کامل بود و هم میزان مواد اولیه برای خونواده ما کافی بود.با تشکر از دستور خوبشون.
با مقادیری که مینویسم حدود 70 تا 75 تا شیرینی به دست میاد
مواد لازم :
آرد نخودچی : 250 گرم
پودرقند : 100 گرم
روغن جامد: 125 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
هل پودر شده : 1/2 ق چ
آرد برنج : 1 ق غ
زعفران غلیظ یا خلال پسته جهت تزیین
حتما نکات زیر را رعایت کنید :
میتونید دستور را 2 یا 4 برابر کنید ولی زرده تخم مرغ در هر حالت یک عدد هستش و تغییری نمیکنه.
فقط از روغن جامد استفاده کنید ؛ روغن قنادی یا کره نباید استفاده کنید.من از روغن لادن طلایی زعفرونی
استفاده کردم. پودر قند و آردها رو هم حتما الک کنید.
طرز تهیه :
روغن روهمراه پودر قند و هل با همزن به مدت 5 دقیقه بزنین تا رنگش کرم رو به سفید بره
( این قسمت روحتما رعایت کنین )
و بعد زرده تخم مرغ رواضافه کنید و دوباره بزنین تا مواد کاملا مخلوط بشه.
آرد نخودچی الک شده رو با یک قاشق آرد برنج مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید
و با دست شروع کنید به ورز دادن ..من توی سینی ورز دادم که لبه هاش کوتاه باشه و راحتتر کار انجام بشه.
مثل لباس شستن با دست؛ خمیر رو چنگ بزنید. اگه خوب ورز داده بشه خمیر از حالت خشکی در میاد.
برای اینکه بفهمید چه مقدار باید خمیر را ورز بدید و چه زمانی خمیر اماده است ؛ یه مقدار از خمیر را بردارید
و بین انگشتتون ورز بدید اگر دیدید خمیر نرم شد و تو دست فرم گرفت یعنی خمیر آماده شده؛
اگه درست ورز بدید حدود 3 تا 5 دقیقه کافیه ؛ زیادتر از این زمان باشه خمیر به روغن میوفته.
عکس سمت چپ اون دو تا گلوله های کوچیک رو امتحان کردم و دیدم که فرم گرفت و بیشتر ورز ندادم.
خمیر اماده شده را به صورت دو تا سه گلوله در بیارید و داخل کیسه نایلون بگذارید.
این خمیر میتونه تا یک هفته در دمای محیط بمونه و هر زمانی خواستید شیرینی را بپزید ؛
نیاز به یخچال نداره ...محیط خنک باشه کافیه...من حدود 2 ساعت به خمیر استراحت دادم.
برای قالب زدن خمیر باید خمیر را به ضخامت یک سانتیمتر باز کنید میتونید ؛ من خمیر روداخل
یک سینی با دست باز کردم .
فر را از یک ربع قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
روی سینی کاغذ روغنی بندازین یا یه کوچولو با انگشت چرب کنین و بعد ارد پاشی کنین
هر بار قبل از قالب زدن کاتر رو داخل آرد برنج بزنید و بعد خمیر را قالب بزنید تا براحتی از خمیر جدا بشه.
هربار که قالب میزنید همون موقع شیرینی را با قالب بردارید و کمی با انگشت روش فشار بدید تا
از قالب خارج بشه و داخل سینی بگذارید .
وقتی یک دور خمیر را قالب زدید ؛ برشهای اضافه خمیر را حتما حتما دوباره ورز بدید و بعد قالب بزنید
در غیر اینصورت شیرینیها حین پخت ترک میخوره.
برای تزیینش یا میتونید خلال پسته وسط شیرینی بذارید
یا زعفران دمکرده بسیار غلیظ را با ته چوب کبریت که پهن باشه وسط شیرینی بزنید.
شیرینیها نیاز نداره که با فاصله خیلی زیاد از هم داخل سینی چیده بشه چون
این شیرینی تغییر سایز و انداره نمیده .
به مدت 15 الی 20 دقیقه تا زمانیکه زیر شیرینی فقط طلایی بشه بپزید
شیرینی نخودچی زود میسوزه و تغییر رنگ میده پس دقت کنید.
من 18دقیقه پختم .همین که زیرش کمی طلایی بشه کافیه.
بعد از پخت بگذارید شیرینیها داخل سینی فر به مدت چند ساعت تا زمانیکه کاملا خنک بشه بمونه
اصلا بهش دست نزنید چون پودر میشه.
ممنون بابت آموزش این شیرینی.
پاسخحذفیه سوال داشتم مارگارین همون روغن جامد؟ ممنون میشم اگر پاسخ بدید
نه عزیزم مارگارین کره گیاهی هستش
حذفنوش جونت شادی جونم خیلی خیلی عالی شده نخودچی های خوشمزه و خوشگلت <3 :**
پاسخحذفبه پای هنرشما که نمی رسه جیگر :* ممنون عزیزم
حذفخیلی عالی شدن شادی عزیزم ، خوشحالم که بالاخره تونستی درست کنی ، امیدوارم تا الان همگی خوب شده باشین :*
پاسخحذفممنون عزیزم بهتریم الحمدلله..لطف داری عزیزم
حذفبه به ، خیلی عالی شده شادی جون ، دستتون درد نکنه و نوش جان <3 بسیار دوست می دارم
پاسخحذفممنونم گلم جات خالی بود
حذفبه به ، خیلی عالی شده شادی جون ، دستتون درد نکنه و نوش جان <3 بسیار دوست می دارم
پاسخحذفمنم همینطور گلم جات خالی
حذفsalam azizam khasteh nabashi .khanomi ma ke invar roghan jamed nadarim az chi estefadeh onim ?
پاسخحذفچرا ندارین عزیزم؟ از فروشگاه ایرانیها میتونین تهیه کنین روغن مارک aseel فکر میکنم اونجا هم باشه ولی از دوستان خارج از ایران می پرسم جواب میدم بهتون حتما ..ببخشید که دیر تونستم پاسخ بدم متاسفانه نمی تونستم باکس نظرات رو باز کنم
حذفعزیزم شما میتونین خارج از ایران تو سوپر مارکتها قسمت روغن ها روغن جامد تهیه کنین هم گیاهیش هست و هم حیوانی مارک اصیل و لورپاک خوب هستن ...موفق باشین
پاسخحذف