کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ خرداد ۱۸, یکشنبه

باقلا قاتوق




ناهار ساده و شمالی امروز من که ما همه تو خونه دوستش داریم این بود

فصل پاچ باقالی که میشه تقریبا توی خونه همه گیلانیها

بساط باقالی و پوست کندن باقالی پهن می شه

خونواده دور هم جمع میشن و گل میگن گل می شنون و بعد باقالی 

پاک میکنن..هم فال و هم تماشا..معمولا ذخیره میکنن توی فریز 

تا برای مصرف 6 ماهه داشته باشن...چون این باقالی سالی 2 بار 

میاد به بازار...باقالی بهاره و باقالی پاییزه



مواد لازم:


پاچ باقلا    250 گرم

شوید خشک    2  قاشق غذاخوری

سیر له شده یا ریز خرد شده      3 حبه

آب     1 تا 2 پیمانه  

نمک و فلفل و زردچوبه     به میزان لازم

تخم مرغ       2 عدد

روغن یا کره       به میزان لازم


 نکته:كره طعم خورش را لذيذتر مىكند 


طرز تهيه:


پاچ باقلاى سبز را از دو پوست درآورده تميز میشوئيم.





اینجا پوست دومش رو هنوز نگرفتم

 سير را پوست كنده و پرهاى سير را ريز میكنيم(من معمولا رنده می کنم)

آنگاه باقلا و سير ريز شده و زردچوبه و شويد خشك

(در صورتى كه شويد تر بكار رود آنرا ريز خرد مىكنيم) و

كره را مخلوط نموده در قابلمه يا گمج

(كه ظرف سفالى لعاب دار است و معمولا گيلانى ها از آن براى باقلاقاتق استفاده میكنند)

ريخته و ظرف را روى حرارت ملايم گذاشته و باقلا را كمى سرخ مىكنيم,




 آنگاه آنقدر آب اضافه مىنمائيم تا

روى باقلا را بگيرد و خورش آهسته بجوشد تا باقلا بپزد 

ولى بايد دقت نمود كه له نشود. بعد تخم مرغ را

در آن شكسته و در ظرف را میگذاريم تا تخم مرغ بسته شود. 

نمك و فلفل زده برمی داريم.

 اين خورش با

كته, ماهی شور و یا ماهی سرخ شده یا کولی مصرف می شود

توضيح: در صورت استفاده ازپاچ باقلاى خشك آنرا

حدود 10 تا 12ساعت در آب خیس میکنیم.

این خورش رو با لوبیا چشم بلبلی هم میتونید تهیه کنید

نوش جون


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...