کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ خرداد ۲۱, چهارشنبه

کلوچه خرمایی



ماه رمضون نزدیکه برای همین تصمیم گرفتم تا غذاها و دسرهای

مربوط به این ماه رو هم به وبلاگ اضافه کنم بلکه یه صوابی ببریم

خرما یکی از مواد غذایی هست که در ماه رمضون زیاد مصرف می شه

بنابراین تصمیم گرفتم باهاش کلوچه درست کنم که هم مقوی هست و 

هم گزینه مناسبی برای ماه رمضونه



مواد لازم برای تهیه خمیر:



آرد     حدود 400 گرم

شکر    80 گرم

تخم مرغ    2 عدد

کره یا روغن مایع   80 گرم    (من کره استفاده کردم)

آب یا شیر   100 میلی لیتر    (من شیر استفاده کردم)

خمیر مایه   یک و نیم قاشق مربا خوری

نمک   1 قاشق مربا خوری



مواد میانی:


خرما     300 گرم

آب    1/4 پیمانه

پودر هل   1 ق مربا خوری

پودر دارچین   1 ق مربا خوری



مواد لازم برای رومال نان


زرده تخم مرغ    1 عدد

کنجد یا بادام پرک شده

شیر  1 ق غذاخوری




طرز تهیه:



ابتدا آب یا شیر را روی حرارت کمی گرم کرده و 1 ق از شکر را داخل آن حل کنید

بعد از کنترل دما خمیر مایه را روی سطح آن بپاشید و خیلی ارام مخلوط کنید

انرا کنار گذاشته تا به عمل آید (حدود 10 دقیقه بعد پف میکنه)

بقیه مواد بجز آرد را با هم مخلوط کرده...خمیر مایه ور آمده را به آ اضافه کنید

آرد را به تدریج اضافه کرده و تا جایی ارد اضافه کنید که به دست نچسبد




زیاد ارد اضافه نکینید اگه یه کمی چسبندگی داشت با ورز دادن روی سطح آرد پاشی شده

چسبندگی اش رو بگیرید..بعد توی یه ظرف چرب شده بزارید و روش رو با دستمال بپوشونید 

به مدت 2 ساعت تا ور بیاد...بعد از استراحت پف خمیر رو با مشت بخوابونید 

تو فاصله ای که خمیر استراحت میکنه مواد میانی رو اماده کنید




برای تهیه مواد میانی خرماها رو هسته اش رو بگیرید و با 1/4 پیمونه اب بزارید تا بپزه و نرم بشه

بعد ادویه ها رو هم اضافه کنید و بزارید مواد خنک بشن

خمیر رو به گلوله هایی به وزن حدود  50 گرم تقسیم کنید اگه ترازو ندارید می تونید اندازه یه 

یه نارنگی تو دستتون جدا کنین از خمیر ..دیگه بزرگی و کوچیکی اش سلیقه ای هست

با وردنه روی سطح کار بازش کنید ضخامتش حدود نیم سانت بشه...و از مواد میانی به اندزه یه قاشق بریزید توش

من 47 گرمی هر تیکه رو انتخاب کردم و حدودا 14 تا کلوچه داشتم

شما میتونید بزرگتر یا کوچیکتر درستشون کنید...ولی اندازه این 47 گرمی خوب بود

اندازه کلوچه های موجود در بازار در اومد




بعد مثل بقچه ببندیدش




برش دارید و توی دست مثل حالتی که کتلت گرد درست می کنیم بهش فرم بدید ..و روی سطحش 

رو کمی با وردنه باز کنید تا خوشگل گرد بشه و باز شه



با قیچی چند تا برش به اطارافش بزنید و بزارید توی سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتید




زرده تخم مرغ رو با یه ق غ شیر مخلوط کنید و روی کلوچه ها رو با زرده برس بکشید 

روش رو کنجد یا بادم پرک بپاشید و بزارید توی فر که از قبل گرم کردید

روی درجه 180 درجه سانتی گراد تا وقتی که روی کلوچه ها طلایی بشه

برای من 25 دقیقه زمان برد

برای افطار و سحر با یه فنجون چای داغ گوارای وجود

دعای خیرتون رو در سفره های پرکتتون نثار ما هم بکنید



۲ نظر:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...