کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ آبان ۲۵, یکشنبه

آب دوکوده کونوس



یکی از خوردنیهای خوشمزه شمالی ها در شب های زمستان خوردن

 اَزگیل آب انداخته است که هم خوردنش و هم درست کردنش در بین مردم شمال در حال 

فراموشیه که اتفاقا هم خیلی خوشمزه است و هم درست کردنش خیلی ساده و آسون

کونوس (کُنوس) در زبان گیلکی به معنای ازگیل هستش .آب کونوس  شب یلدا

پای ثابت سفره های یلدای گیلانی هاست.


ازگيل - کونوس


يکي از ميوه هايي که در اين فصل در بازار گيلان به وفور ديده ميشه

ازگيل يا همان کونوس مي باشد ازگیل یا همان میوه ای که به گیلکی

 کونوس می نامیم ، درختچه ای است خاردار و بومی ایران که در همهٔ

جنگل‌های شمال ایران و در همهٔ بلندی‌های دامنه جنوبی 

البرز و مناطق استپی میروید.





ازگیل از حدود سه هزار سال پیش در جنوب دریای خزر در مناطق گیلان

و مازندران در ایران کاشت می‌شد و 700 سال پیش از میلاد به یونان و در 200 پ.م

 به روم رسید. کاشت این میوه از طریق رومیها در بقیه اروپا گسترش یافت.

میوه ازگیل تا دوره ویكتوریا به وفور استفاده می شد اما در دوره های

 پس از آن كمتر مورد توجه قرار گرفت تا آن كه اكنون جز بخش های

 كوچكی در اروپا، طرفداران چندانی ندارد




مواد لازم:

ازگیل: 1کیلوگرم (دقت کنین که کال (نپخته و سفت) باشه حتما)

آب جوشیده سرد شده : به میزان لازم

نمک: نصف قاشق غذاخوری

سرکه: 3 قاشق غذاخوری (یه دلخواه) من نریختم


گل پر: به میزان لازم


طرز تهیه:

ازگیل ها را پس از شستشو کاملاً خشک کنید و درون یک شیشه مناسب بچینید.

(ظروف پلاستیکی رو توصیه نمی کنم )می تونین از شیشه های خالی شده

سس ها و یا مرباهاتون استفاده کنین ...درش هم حتما باید کیپ بشه تا هوا نکشه.

روی آن آب جوشیده سردشده و نمک ریخته و در صورت تمایل سرکه را اضافه کنید.مقدار آب اضافه شده

در حدی باشه که روی ازگیلها رو بپوشونه .

این شور پس از حدود 15 روز الی یک ماه آماده است که علامت مشخصه آماده شدن آن

ایجاد حباب هایی در سطح آب است. موقع سرو با مقداری گل پر میل کنید.






نکته:

1-میزان نمک در آب کنوس نسبت به انواع شورها کمتر است.

2-آب کنوس مربوط به استان گیلان است.

3- این عکسها مربوط به زمان اب انداختن ازگیلهاست و مدت زمان ذکرشده هنوز طی نشده

عکسهای آماده شده از اب کونوس بعد از یک ماه به این پست اضافه میشه




این هم عکسی که بعد از اماده شدن کنوس های اب انداخته بعد از حدود 2 هفته گرفتم وسطش نرم و 

لذیذه ..نوش جون ..یلداتون خوش


۴ نظر:

  1. باورت میشه که تا به حال نخوردم !!!!
    ولی همسرم زیاد تو خونه همینجوری آب کونوس آب کونوس میگه :))))))))
    اما نمیدونستم که این وسط دکوده هم هست !! :))))
    الان دارم تجسم میکنم که چه مزه ای داره

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. چقدر خندیدم به کامنتت گیلدا جون اسم اصلیش اب دوکوده کونوس هست یعنی "ازگیل آب انداخته" ولی خوب معروفه به اب کونوس
      و همه جا از همین اب کونوس استفاده میکنن که کوتاهتره بعد از یه 15 روز میپزه و داخلش قهوه ای میشه و نرم خوشمزه است و تقریبا همه دوست دارن
      ولی زیاد خوردنش باعث یبوست میشه متاسفانه

      حذف
  2. وای من عاشقشم مخصوصا که شیره دار میشه و دو مزه شیرین و ترش یا شور است خیلی خوبه جای منم بخور عزیزم <3

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. جات خالی عزیزم اره منم خیلی دوستش دارم بخصوص شب یلدا خیلی مزه میده در کنار خونواده

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...