کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ دی ۲۳, سه‌شنبه

پتی فور قهوه (Petit Four Cookies)



این بیسکوییتهای فرانسوی طعم بسیار خوبی دارن دلیلش هم درصد بالای کره به نسبت اردشون هست

خیلی سبک و خوشمزه هستن و به خاطر سایزشون بسیار مناسب عید نوروز هستن



قبل از شروع من یه توضیح اولیه در مورد این شیرینی ها بدم این توضیحات رو از سایت سفره خونه مینویسم براتون.

پتی فور واژه ای فرانسوی و به صورت مفرد   : petit four  -  pə.ti.fur ( پتی یعنی کوچک و فور هم به معنای تنور در 

زبان فرانسه ) نوشته میشود و به شیرینی های کوچکی که در قنادی بعنوان شیرینی یا به صورت غیر شیرین قابل مصرف در

 اردورها اطلاق میشود . این واژه از قرن 18 میلادی به انواع شیرینی های کوچکی سنتی که در فر هیزمی یا ذغال سنگی 

قدیمی طبخ میشده گفته میشد . این واژه اکنون شیرینی های خشک زیر و تر را با انواع تزیین ها و روکش ها در بر میگیرد 

و به سه گروه تقسیم میشود .


گروه اول  "glazed"  یا شیرینی های تر با روکش های :  فوندانت و کرم و خامه و شکلات و میوه ها

 و ژله و گاناش .... را شامل میشود .

گروه دوم  "salted" یا انواع بیسکویت هایی برای مصرف پیش غذا و اردور و غیر شیرین را در بر میگیرد

 که در جشن ها به صورت بوفه یا فینگر فود ارئه میشوند .

گروه سوم   "dry"  انواع بسکویت ها و شیرینی و کوکی های خشک ظریف و شیرینی های مرنگی کوچک

 ( بصورت پخته شده ) و شیرینی Macaron و انواع آن متشکل از خمیر هزارلا های کوچک هستند

که گاهی هم اساس و پایه شیرینی های دیگر هم به حساب میایند .


در فرهنگ قنادی فرانسوی  Mignardises  با تلفظ  Mi-nyar-dees به معنای  Sweets

 در زبان و فرهنگ انگلیسی است و به انواع متنوع شیرینی های کوچک و دسرهای مینیاتوری گفته میشود

که معمولا بعد از غذا با قهوه سرو میشود .  گاهی معادل پتی فور هم بکار میرود ولی پتی فور ها

 ماهیت بیسکویتی و خشک تر و چرب تری دارند .





مواد لازم:

کره : 200 گرم

پودر شکر الک شده :80 گرم

پودر قهوه فوری حل شده : 1 الی 2 قاشق چای خوری

سفیده تخم مرغ : 1 عدد

وانیل شکری: 1 قاشق چای خوری

آرد نول الک شده: 250 گرم

نمک : 1/8 قاشق چای خوری


طرز تهیه: 

در ظرفی کره و پودر شکر رو با همزن برقی بزنین تا کرم رنگ بشه و بعد پودر قهوه حل شده 

رو به همراه وانیل و سفیده تخم مرغ به مخلوط اضافه کرده و مجدا هم بزنین

(کره حتما باید از ساعتها قبل بیرون یخچال مونده باشه)

مخلوط ارد الک شده رو به مخلوط کره اضافه کرده و با همزن برقی بزنین تا مایه یکدستی حاصل شود.





مایه اماده شده رو داخل قیف با سر ماسوره شکوفه ریخته و با فاصله شکوفه بزنین


شكوفه زدن  با خميرها نياز به مقداري تجربه داره.

اگر تجربه اش رو داريد كه نیازی به توضیح نیست ولی اگه تجربه ندارین وقتي

خمير از ماسوره بيرون اومد قيف رو اریب  روي كاغذ روغني نگه داريد

 و فشار بديد تا مقدار مناسبي از خمير بيرون بياد

بعد دستتون رو پايين بيارید تا قيف افقي بشه حالا دستتون رو عقب بكشيد

تا نوك بيسكويت تيز بشه

مهم نیست از چه سر ماسوره ای استفاده می کنین همه شکوفه ای ها 

جواب میدن فقط سایزشون متفاوت میشه(عکس ماسوره ها از نت)




سینی شکوفه زده پتی فور ها رو به مدت 5 دقیقه توی فریزر بزارین و بعد

پتی فورها رو به مدت تقریبی 15 دقیقه در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه 

قبل روی 180 درجه سانتی گراد گرم کردین قرار بدین .بعد از پخت روی توری

خنک کنین و با قهوه یا چای نوش جون کنین




از اونجايي كه آردها کیفیتشون با هم فرق ميكنه و احتمال اينكه شما

 آرد مرغوب در دسترس نداشته باشيد خيلي زياده و همینطور اندازه تخم مرغها 

مختلفه ..توصيه ام اينه كه همه آرد رو اضافه نكنيد. نصف پیمونه آرد  رو نگه داريد.

خمير رو كه آماده كرديد شكوفه زده و چند

تا دونه اش رو بپزيد. اگر راضي بوديد كه ديگه آرد نميخواد در غير اينصورت

اگه دیدین داره وا میره توی فر و پهن میشه بقیه آرد اضافه كرده 

و با قاشق مخلوطش كنيد.

باز بيسكويتها رو تست كنيد.  اين بيسكويتها وقتي آردش كم باشه

خوشمزه تره توصيه ميكنم اين نكته رو رعايت كنيد. 




بیسکوییتها رو در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنین اینجوری تا چند هفته 

خوب می مونن قل از مصرف یه مدت بزارین بیرون یخچال تا به دمای محیط برسه

بعد با چای و قهوه نوش جون کنین

۱۲ نظر:

  1. عالی شده شادی جونم نوش جونت :*

    پاسخحذف
  2. هر چی کره بیشتر خوشمزه تر ، این رمز کوکیهای خوشمزست ، من میگم یا نخورم یا اینطوری بخورم و درست کنم :)))) عالی شده عزیزم، ممنون از توضیحات کاملت ، میدونم که کار سختیه پست کامل گذاشتن ، خسته نباشی و نوش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنون رزی جونم اون توضیحات مربوط به پتی فور از سایت سفره خونه است چه خوب شد گفتی یادم رفته بود بنویسم

      حذف
  3. به به ، خیلی عالی شده شادی جون ، دستتون درد نکنه . خیلی ممنون از توضیحات کاملتون . منم دوست دارم اینا رو درست کنم ولی یکی به همون دلیل کره ی زیادش و این که خیلی تو کار با قیف وارد نیستم تا به حال درست نکردم . تو کشور های عربی به مقدار زیاد در اعیاد پخته می شه .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. البته کره زیاده عزیزم به نسبت ارد ولی سای یک بار بد نیست منم زیا وارد نیستم عزیزم فقط تمرین میخواد

      حذف
  4. من میتونم از شما خواهش کنم همین چایی و پتی فور رو بدید به من دوست جون ؟؟؟؟؟؟ دلمممممم شدیدا خواستشون ........ دستت درد نکنه عزیزممممم

    پاسخحذف
  5. مرسی از اطلاعت داده شده ^_^
    در ضمن اینها خیلی گوگولی شده , و حسابی جون میده واسه خوردن

    پاسخحذف
  6. سلام دستتون درد نکنه .یه سووالی داشتم چرا با اینکه پودر کاکائو ریختید رنگش قهوه ای نیست البته من از کاکائو خوشم نمیاد میشه پودر کاکائو نریخت. ممنون میشم جواب بدید

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. گلم پودر کاکایو نریختم من پودر قهوه ریختم عزیزم که 2 قاشق چایخوری در قبال مقدار اردی که توش هست هیچی نیست واسه همین رنگ خاصی نمی گیره فقط عطر و طعمش رو تغییر میده عزیزم

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...