در ادامه پستهای مربوط به سفره رمضان همون کلوچه خرمایی رو که
توی پست قبلی براتون نوشتم مدل پیچیدنش رو تغییر دادم و شکل گل درستش
کردم که نحوه پیچیدنش رو براتون میزارم اینجا
هر چند که دخترم معتقده این ستاره است گل نیست
حالا گل یا ستاره مهم اینه که خوشمزه و انرژی زاست
مواد لازم برای تهیه خمیر:
آرد حدود 400 گرم
شکر 80 گرم
تخم مرغ 2 عدد
کره یا روغن مایع 80 گرم (من کره استفاده کردم)
آب یا شیر 100 میلی لیتر (من شیر استفاده کردم)
خمیر مایه یک و نیم قاشق مربا خوری
نمک 1 قاشق مربا خوری
مواد میانی:
خرما 300 گرم
آب 1/4 پیمانه
پودر هل 1 ق مربا خوری
پودر دارچین 1 ق مربا خوری
مواد لازم برای رومال نان
زرده تخم مرغ 1 عدد
کنجد یا بادام پرک شده
شیر 1 ق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا آب یا شیر را روی حرارت کمی گرم کرده و 1 ق از شکر را داخل آن حل کنید
بعد از کنترل دما خمیر مایه را روی سطح آن بپاشید و خیلی ارام مخلوط کنید
انرا کنار گذاشته تا به عمل آید (حدود 10 دقیقه بعد پف میکنه)
بقیه مواد بجز آرد را با هم مخلوط کرده...خمیر مایه ور آمده را به آ اضافه کنید
آرد را به تدریج اضافه کرده و تا جایی ارد اضافه کنید که به دست نچسبد
زیاد ارد اضافه نکینید اگه یه کمی چسبندگی داشت با ورز دادن روی سطح آرد پاشی شده
چسبندگی اش رو بگیرید..بعد توی یه ظرف چرب شده بزارید و روش رو با دستمال بپوشونید
به مدت 2 ساعت تا ور بیاد...بعد از استراحت پف خمیر رو با مشت بخوابونید
تو فاصله ای که خمیر استراحت میکنه مواد میانی رو اماده کنید
برای تهیه مواد میانی خرماها رو هسته اش رو بگیرید و با 1/4 پیمونه اب بزارید
تا بپزه و نرم بشه
بعد ادویه ها رو هم اضافه کنید و بزارید مواد خنک بشن
خمیر رو به گلوله هایی به وزن 50 گرم تقسیم کنید اگه ترازو ندارید می تونید اندازه یه
یه نارنگی تو دستتون جدا کنین از خمیر ..دیگه بزرگی و کوچیکی اش سلیقه ای هست
با وردنه روی سطح کار بازش کنید ...(حدود نیم سانت)
و از مواد میانی به اندزه یه قاشق بریزید توش
بعد مثل بقچه ببندیدش
برش دارید و توی دست مثل حالتی که کتلت گرد درست می کنیم
بهش فرم بدید ..و روی سطحش
رو کمی با وردنه باز کنید تا خوشگل گرد بشه و باز شه
با قیچی چند تا برش به اطارافش بزنید و بزارید توی سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتید
تا اینجای کار مثل همون کلوچه های خرمایی هست
اما برای اینکه شکل ستاره یا گل بشه باید این برشها رو
دونه دونه با انگشت بگیرین و یه پیج بدین تا قسمت خرما دار که برش
داده شده رو به بالا قرار بگیره...برای هر کدوم از پره ها
این کار باید تکرار بشه
بعد که به این جالت در اومد..با نوک انگشت به لبه هاش فرم بدید
من عکس این حالت فرم دادن به نون رو توی مجله هنر آشپزی
دیده بودم...عکس مراحلش رو براتون میزارم تا شما هم
بهتر متوجه بشید
زرده تخم مرغ رو با یه قاشق شیر مخلوط کنید و با برس روی نون ها بکشید
روش رو کنجد بپاشید و بزارید 20 دقیقه دوباره استراحت کنه
بعد از استراحت دوم توی فری که از قبل با درچه 180 درجه سانتی گراد گرم کریدد بزارید
تا وقتی روی نونها طلایی بشه...معمولا بین 25 تا 35 دقیقه زمان می بره
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر