کل نماهای صفحه

۱۳۹۴ اردیبهشت ۳۱, پنجشنبه

سوفله مرغ و قارچ chicken mushroom souffle




سوفله خوشمزه و شیک و مجلسی ..توضیحات بیشتر رو در ادامه مطلب می نویسم


سوفله در واقع یک نوع کیک سبکی است که در فر یا تنور تهیه میشود و داخل مواد آن

زرده تخم مرغ جداگانه و سفیده تخم مرغ زده شده جداگانه دارد و با مواد متنوع و مختلفی ترکیب میشود

و هم بعنوان غذای اصلی مانند سوفله سیب زمینی و ... و 

هم مانند سوفله شکلات و ... بعنوان دسر سرو میشود .

واژه سوفله از یک فعل در زبان فرانسه مشتق میشود که به معنای پف کردن و بالا آمدن مواد میباشد .

هر سوفله حداقل از دو ماده اصلی تشکیل میشود یکی کرم پاتیسیر یا پوره و سسی است

که از کرم و خامه تشکیل میشود و دیگری از سفیده تخم مرغ زده شده که همان مرنگ یا پفک است .

اگر سوفله دسری باشد از مواد دیگری مانند پنیر و مربا و میوه ها و شکلات و موز و لیمو

و اگر سوفله غذایی باشد از سیب زمینی و ژامبون , سبزیحات , مرغ ...قارچ و...

جهت ایجاد تنوع در مزه و طعم به آن اضافه میشود .

در سوفله سفیده تخم مرغ زده شده ایجاد حالت پف مانندی میکند . طبیعتا وقتی بعنوان دسر بکار میرود

باید شیرین و در نوع غذایی غیر شیرین خواهد شد . وقتی سوفله از داخل فر بیرون میاید

باید حتما پف کرده باشد و بالا آمده باشد ولی این پف پس از 5 الی 10 دقیقه خواهد خوابید .

بهمین دلیل بلافاصله باید هنگام سفارش مشتری تهیه شود و نیز حتما قبل از خوابیدن پف آن سرو شود .

سوفله را در همه نوع ظرف که قابل استفاده در فر است میتوان تهیه کرد ولی به صورت سنتی

آن را در ظرف گرد چینی که کف صاف دارد به نام رمکین ramekin تهیه و مستقیما سرو میشود .

* 1 - اگر میخواهید پف سوفله نخوابد تا اتمام زمان پخت بهیچوجه در فر را باز نکنید .

* 2 - اضافه کردن مقدار بسیار کمی نمک به سفیده تخم مرغ هنگام زدن , 

باعث ایجاد پف بسیار خوبی خواهد شد .

* 3 - کاغذ مومی مخصوص آشپزی را چرب کرده و به صورت نواری بلند تر از دیواره رامکین برش بزنید 

و دور دیواره ظرف قرار دهید و با نخ کتانی مخصوص آشپزی ببندید تا موادی که هنگام پخت بالا خواهد آمد

 از لبه ظرف سرریز نشود و به جای آن به کمک لبه کاغذ بالا بیاید .

ولی به هرحال اگر نمیخواهید پف کند وسط مایه سوفله یک کارد تیز فرو کنید ! تا پف آن بخوابد.





مواد لازم: 


سینه مرغ پخته و ریش شده: 250 گرم

زرده تخم مرغ: 2 عدد

سفیده تخم مرغ: 3 عدد

پنیر پارمزان: به میزان لازم

پنیر موتزارلا رنده شده: 200 گرم

قارچ اسلایس و تفت داده شده: 200 گرم

سس خردل: 1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم


مواد مورد نیاز سس سفید:


آرد گندم: 1 قاشق سوپخوری

شیر : 1 پیمانه

کره: 25 گرم


طرز تهیه:


قارچ ها رو اسلایس کنین و تفت بدین کمی با روغن و کنار بزارین

زرده تخم مرغ رو به همراه سس خردل و نمک با دور کند همزن میزنیم تا مخلوط شه

بعد  سس سفید آماده شده (در پایان توضیح میدم) رو خیلی اروم و کم کم 

اضافه میکنیم و تند تند هم میزنیم تا تخم مرغ حالت پخته به خودش نگیره.

30 ثانیه بزنیم تا مخلوط بشن کافیه.

بعد سینه مرغ پخت و ریش شده و قارچ تفت داده شده رو به مواد اضافه میکنم و با قاشق هم میزنیم.

سفیده تخم مرغ رو با همزن برقی که پره هاشو شستیم و خوب خشک کردیم 

میزنیم تا فرم بگیره و از ظرف نریزه.

بعد سفیده رو به مواد اضافه میکنیم و با لیسک به حالت دورانی خیلی اروم مخلوط میکنیم 




کف ظرفهای مخصوص سوفله رو با کره چرب میکنیم و دیواره ها رو با پنیر پارمزان می پوشونیم.

اگه ظرفهای مخصوص رو ندارین مهم نیست میتونین توی یه ظرف پیرکس درست کنین.

دو سوم ظرف ها رو از مواد پر میکنیم و روش رو پنیر موتزارلا میریزیم و ظرفها رو در طبقه 

وسط فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه میزاریم 

بعد از این مدت بدون اینکه در فر رو باز کنین حرارت رو کم کنین و به 150 درجه برسونین

تا زمانی توی فر میزاریم که روی سوفله طلایی و خوش رنگ بشه و بعد بلافاصله 

سرو میکنیم .من با وجودی که بساط عکاسی رو اماده کرده بودم ولی تا زمانی که بتونم عکس 

خوبی از سوفله ها بگیرم کمی طول کشید و پفش کمی خوابید .سوفله باید سریع سرو بشه و خورده بشه.






برای تهیه سس سفید ظرفی رو روی حرارت قرار میدیم و کره رو توش ذوب میکنیم بعد ارد رو اضافه میکنیم 

و کمی تفت میدیم از روی حرارت بر میداریم و به تدریج شیر رو اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم 

تا ارد توی شیر حل بشه و بعد دوباره ظرف رو روی حرارت میزاریم و مرتب هم میزنیم 

تا غلیظ بشه ..تقریبا به غلظت فرنی برسه (یه ذره شل تر) 

۴ نظر:

  1. به به من عاشق سوفله هستم ^_^
    آقا ما میخواهیم نخوابه ..... هر کاری هم میکنیم به این مرحله رو میز که میرسه میخوابه
    اعصاب ما رو هم خط خطی کرده با این کارش :))))))
    من نمیدونم این رستورانها چه لمی دارن واسه این کار :/

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. کلا هر کاری کنی 5 دقیقه بعد پفش خوابیده
      مال منم سر همون 5 دقیقه خوابید بس که هول داشتم یه عکس درست درمون بگیرم عکسهای اولیه همه یا تار شد یا زیاد راضی نبودم
      رستورانها هم سریع میارن سر میز که نخوابه پفش

      حذف
  2. خیلی دوست دارم ، به به ، طعم مرغ و قارچش هم که دیگه معرکست ، حالا من با پف و بی پف دوست دارم :))))))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جون عزیزم :*
      اره خوابیدن پفش توی مزه تاثیری نداره فقط قیافش کمی ممکنه بد بشه

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...