کل نماهای صفحه

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۰, یکشنبه

شیرینی زبان


این شیرینی رو من با استفاده از خمیر هزارلای آماده درست کردم که میتونین از 

لوازم قنادی ها یا سوپر مارکتهای بزرگ تهیه کنین.



مواد لازم :


خمير هزارلا : 1 بسته 400 گرم

هزارلا ( به فارسی) پاف پیستري Puff pastry (به انگلیسی) سفولیا sfoglia (به ایتالیایی)

ميل فوي Mille-feuille يا پت فويته  Pâte feuilletée (به فرانسوی )  بلترتیگ Blätterteig به آلمانی 

(تلفظ فرانسویش رو اینجا میتونین گوش کنین  
( تلفظ آلمانیش رو اینجا میتونین گوش کینن )

(تلفظ ایتالیاییش رو اینجا میتونین گوش کنین )

عسل :  3 قاشق غذا خوری

آب : 2 قاشق غذا خوری

شکر: به میزان لازم برای روی شیرینی 

کنجد به میزان لازم برای روی شیرینی

در صورت تمایل مقداری پودر پسته برای تزیین بعد از پخت



اگه دوست دارین میتونین کمی زعفران دم شده غلیظ هم روی شیرینی ها بزنین 

میتونین به جای عسل از شربت بار غلیظ استفاده کنین



جالبه که من اینجا تو لوازم قنادی یه خمیر هزارلای مخصوص شیرینی زبان هم دیدم

یعنی نیازی به شهد و شکر زدن نداشت و خودش شهد دار بود و فقط باید برش میخورد و میرفت توی فر

اما چون من مصارف دیگری هم با این خمیر دارم ترجیحا نوع معمولی رو تهیه کردم و خودم رومال کردم.






طرز تهیه: 


15 دقیقه قبل اینکه سینی داخل فر بره فر رو روی 200 درجه سانتی گراد گرم کنین.



خمیر هزارلایی که من تهیه کردم خودش به صورت باز شده بود و نیازی نبود که با وردنه باز بشه

اما اگه خمیر هزار لای تهیه شده شما باز شده نبود در سطحي که کمي آرد پاشي شده خمير روبه

ضخامت 5 ميلي متر باز کنین.  اول با وردنه به خمير ضربه بزنيد يعني وردنه رو روي خمير بکوبيد

و بعد  آروم خمير رو باز کنيد وردنه را وسط خمير بگذاريد و يکبار به بالا و بعد به پايين

و بار بعد به طرفین راست و چپ (خمیر باید در جهات مختلف باز بشه)

و ضخامتش در همه جا یکسان باشه

اگر بطور يکنواخت خمير رو باز نکنيد شيريني بعد از پخت به يک طرف کج ميشه 

که از نظر ظاهری خوش آیند نیست




(همونطور که توی عکس میبینین خمیر هزار لای من باز شده و متخلخل بود )

 بعد با چاقو یا پیتزا بر دورتا دور خمير را ببريد که جريان هوا به داخل خمير نفوذ کنه

این کمک کنه به چند لايه شدن بافت خمير در حين پخت.

اما من کاتر مخصوص شیرینی زبان رو داشتم و قالب زدم که خودش باعث شد برش بخوره 

وسط هر شيريني را نيز با چاقو یا پیتزا بر برش بدین طوری که کمی از بالا و پایین پاره نشه

و بسته باقی بمونه . بعد عسل را با آب گرم مخلوط کرده و با برس از اين مخلوط روي خمير بماليد  

و بعد شيرينيها را به سيني فری که کاغذ روغنی انداختین  منتقل کنيد و 

روشون  کمي شکر و کنجد بپاشيد.

در صورت تمایل میتونین کمی زعفران دم شده هم رومال کنین اما سعی کنین 

خیلی خمیر رو خیس و سنگین نکینین




وجود عسل و کریستالهای شکر باعث میشه روش طلایی و خوش رنگ بشه..دقت کنین که نیازی نیست 

با فاصله بچینین توی سینی بلکه باید با فاصله خیلی کم از هم بچینین تا در حین پخت کج و کوله نشه

یه نکته دیگه اینکه شیرینی بعد از پخت یه کوچولو کوچیکتر میشه و فقط از بالا ارتفاع میگیره

و چند لایه میشه پس اگه کاتر دارین دقت کنین که سایز مناسبی باشه و یا اگه با چاقو برش میدین

اندازه رو مد نظر داشته باشن تا بعد از پخت به سایز دلخواهتون برسین.

(عکس بالا بعد از بیرون اومدن از فر هستش که فاصله هاشون بعد از پخت کمی زیاد شده که

نشون میده کمی کوچکتر شدن شیرینی ها...البته خیلی محسوس نیست)

براي پخت ابتدا به مدت 7 دقيقه در دماي 200 درجه سانتيگراد شيريني را بپزيد

و بعد درجه حرارت فر را کم کنيد و به 180 درجه سانتيگراد برسونین

و به مدت 15 تا 20 دقيقه ديگر يا تا زماني که روي شيرينيها طلايي بشه بپزيد. 

این نکته مهمه ممکنه روی شیرینی ها زودتر طلایی بشه من 15 دقیقه گذاشتم 

بعد از پخت بگذاريد به مدت 5 دقيقه  خنک بشه و دوباره از مخلوط عسل روي شيريني بمالين


۸ نظر:

  1. چه خمیر جالب بود شادی جون , من تا به حال اینجور سوراخ سوراخ رو ندیده بودم :)
    ولی خیلی باحال شد , کاش اینجا بود
    راستی اصلا هم قبول نیست , چرا تلفظ آلمانی رو نزاشتی :))))))))))
    اگه بزاری , قول میدم که هیچ کس دیگه هوس آلمان به سرش نزنه :))))))

    پاسخحذف
  2. خیلی جالب بود ، تنوع خمیرها و خامه ها و فوندانتها تو ایران خیلی عالی شده ، دستت درد نکنه شادی جونم ، 5 تا لطفا برای من بذار که اومدممم :)))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اره رزی جون دقیقا البته این هزارلایی که من خریدم فکر میکنم خونگی درست شده بود و توی مغازه لوازم قنادی به فروش میرسید چون هیچ اسم و نام و نشونی نداشت

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...