کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ مهر ۹, چهارشنبه

خورش آلو مسما



این خورش یکی از خورشهای شمالی هست که ما در استان گیلان درستش می کنیم ..نمی دونم در سایر نقاط ایران

هم این خورش رو دارن یا نه و یا شاید هست و شیوه طبخشون متفاوته ...در هر صورت من این خورش رو 

به شیوه ای که خودم درستش می کنم مینویسم ..راستی این تنها خورشی هست که من شیرینش رو هم دوست دارم.


البته خودم این خورش رو ملس درست میکنم و توش شکر نمی ریزم ولی میدونم خیلی از هم استانی های عزیز 

شکر هم میریزن و شیرینش هم خوشمزه است ولی مامانم میگه خوشمزه گی الو مسما به پیاز داغشه هر چی بیشتر

خوشمزه تر منم همیشه پیازداغ این خورش رو زیاد میریزم و همین باعث میشه کمی شیرینتر بشه و دیگه شکر نمیریزم

این خورش رو خیلی برای مراسمات مذهبی مثل تاسوعا و عاشورا درست می کنن و نذری میدن.


مواد لازم برای 4 نفر :


مرغ سینه یا ران یا ترکیبی از هر دو : 4 تکه  (میتوینن از اردک هم برای این خورش استفاده کینن )

آلو بخارا: 100 گرم

قیصی : 60 گرم  

(من خودم زیاد قیصی دوست ندارم و معمولا نمی ریزم ولی اگه شما دوست دارین میتونین بیشتر هم بریزین

البته اصل این خورش باید توش قیصی داشته باشه.)

پیاز بزرگ : 1 عدد (من 1 و نصف میریزم که باید خلالی بشه و سرخ بشه)

رب گوجه : 2 قاشق سوپ خوری (بعضیها نمی ریزن)

نمک و فلفل و زدچوبه : به میزان لازم




طرز تهیه: 

پیازها رو خلالی میکنیم و با مقدری زردچوبه سرخ میکنیم ..کمی که تفت خورد من مرغ ها رو بهش اضافه میکنم 

و کمی تفت میدم و بعد درش میارم و جداگاه با مقداری نمک و فلفل و زردچوبه و یه پیاز کوچیک 

میزارم تا بپزه ..بعد توی اون پیاز داغ الو و قیصی رو که شسته شده میریزم 

و با هم کمی تفت میدم و 2 قاشق رب گوجه هم بهش اضافه میکنم ...وقتی مرغ نیم پز شد این مواد رو هم بهش 

اضافه میکنم و میزارم با حرارت ملایم هم مرغ بپزه و هم خورش خوب جا بیفته ..





من دیگه هیچی  بهش نمیزنم اما بعضی ها شکر و رب الوچه یا اب نارنج هم میریزن ...من ترجیح میدم 

خورش با همین اب مرغ والو و قیصی پخته بشه  و غلیظ بشه ..اگه رب الوچه بریزین کمی رنگش تیره تر میشه

ولی اینا همش سلیقه ای هست ..این مدل که من درست میکنم ملس میشه نه ترشه و نه شیرین

اگه یه کمی رو به شیرینی هم بزنه خوشمزه میشه 




این خورش خیلی آب دار نیست ولی بعضیها کمی اب دار تر از این درستش میکنن

بعضیها هم در کنارش گوجه سرخ میکنن و یا بادمجون خلاصه که دستتون بازه ..ولی مرغی که با این الو و قیصی 

پخته میشه خیلی خوش طعم هست و من طعم این مرغ رو خیلی دوست دارم..نوش جون


۴ نظر:

  1. میدونم که خوشمزه میشه ، مدلهای مختلفش رو از دست پخت شمالیهای عزیز خوردم ، من یه خورش درست میکنم که بهش میگیم مسمای مرغ که توش لپه وآلو داره ، حدس میزنم الان خورش تو چقدر باید خوشمزه باشه :) نوش جونتون عزیزم ......

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. به به خیلی باید عالی باشه عزیزم نوش جونتون مرغی که با الو پخته میشه رو خیلی دوست دارم

      حذف
  2. وای ی ی ی عاشقشم , همسرم هم خیلی دوست داره
    البته ما کمی شکر میریزیم , و حتما حتمااااااااا ترشی هم میریزیم :)))))))
    میدونی که شمالی بدون ترشی زندگی نمیتونه بکنه :)))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جون عزیزم
      اره کمی ترش و شیرین خومزه ترش میکنه و صد البته که ما شمالیها جونمون بره ترشیمون نمی ره :))))

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...