خیلی جالبه متولد رشت هستم و سالهاست اینجا زندگی میکنم ولی تا به حال این خورش رو نخورده بودم
وقتی دستورش رو خوندم متوجه شدم توی استان گیلان هم تقریبا رو به فراموشی گذاشته
و مثل خورش مرغ ترش که پر طرفدار هست این خورش اصلا درست نمی شه و به دست فراموشی سپرده شده
دستورش از خانم الهه آذری هست که در مجله هنر اشپزی چاپ شده بود
مواد توی دستور برای 5 یا 6 نفر کافیه من برای 2 نفر اماده میکنم همیشه چون همسرم ناهار خونه نیست
با 2 تا جوجه فنچ به اندازه 2 نفرغذا بپزم زیاد هم میاد
مواد لازم:
لپه خیس کرده : 1/4 پیمانه
سیر : 3 حبه
سبزی (تره / جعفری / شوید / شنبلیله /برگ چغندر یا اسفناج / نعنا و گشنیز) : 500 گرم
پیاز :1 عدد
گوجه فرنگی : 500 گرم (من کمتر ریختم که رنگ سبز خورش مشخص تر هست )
گوشت گوسفندی خورشی : 500 گرم
ابغوره : به اندازه نیاز
تخم مرغ : 2 عدد
نمک / فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه:
لپه رو از شب قبل خیس بدین و چند بار ابش رو عوض کنین ..با مقداری اب بزارین تا نیم پز بشه
گوجه فرنگی ها رو هم نگینی خرد کنین و کنار بزارین
سیر رو همراه سبزی ها خرد کنین و سرخ کنین و کنار بزارین
پیاز رو خرد کنین و توی روغن کمی که سبک شد گوشت رو بهش اضافه کنین و با هم تفت بدید
بهش زردچوبه و فلفل رو میتونین تو این مرحله بزنین ولی نمک نزنین
گوجه فرنگی ها رو هم بعد از نیم پز شدن گوشت اضافه کنین کمی تفت بدید
گوشت و لپه رو به همراه 3 پیمونه آب بزارین تا تا بپزه بعد سبزی سرخ شده رو هم اضافه کنین
آب غوره رو هم اضافه کنین نمک رو هم اضافه کنین و بزارین خورش جا بیفته
متاسفانه از مرحله اضافه کردن سبزی نشد عکس بگیرم
تخم مرغ رو بپزین و رنده کنین و بعد از کشیدن خورش توی ظرف مورد نظر روی خورش بریزین
و همراه پلو سرو کنین / نوش جون
در دستور اصلی این خورش تخم مرغ رو خام هم زده و اواخر پخت به خورش اضافه می کنن
ولی با این کار سبزی خورش گرفته میشه و رنگ غذا تغییر میکنه...با احترام به اصل دستور
من تخم مرغ ها رو بعد از پختن اضافه کردم طعمش یکسان هست و ظاهرش متفاوت..شما بسته به
سلیقه به گفته خانم الهه آذری می تونین تخم مرغ ها رو بپزین و یا نیمرو کنین روی خورش بدین
یا کلا می تونین حذف کنین خوشبختانه بچه های من تخم مرغ دوست دارن و من ترجیح دادم به صورت پخته
سرو کنم روی خورش ..برای تنوع سفره های غذایی بد نیست قیمه و قورمه سبزی رو
یک جا با هم خواهید داشت .. چی بهتر از این ;)
درست کردم و میدونم خوشمزست ، البته با یه مقدار تفاوت ، سبزی من ، اسفناج و شنبلیله نداشت و گوجه هم نداشت ، اما در کل حرف نداره ، دستت درد نکنه
پاسخحذفنوش جونتون عزیزم ندیده بودم توی وبتون حتما اونم خیلی عالیه ممنون
حذفخیلی جالبه شادی جون ،خب من تا به حال نخوردم ولی دوست دارم امتحان کنم . از تخم مرغ توش هم خوشم میاد .خیلی خوبه که غذاهای سنتی رو ثبت می کنی
پاسخحذفاره خودمم خیلی این کارو دوست دارم که ارشیو غذاهای سنتی گیلان کامل بشه
حذف