کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ شهریور ۳, دوشنبه

خورش گوشت ترش (گیلانی)



خیلی جالبه متولد رشت هستم و سالهاست اینجا زندگی میکنم ولی تا به حال این خورش رو نخورده بودم

وقتی دستورش رو خوندم متوجه شدم توی استان گیلان هم تقریبا رو به فراموشی گذاشته

و مثل خورش مرغ ترش که پر طرفدار هست این خورش اصلا درست نمی شه و به دست فراموشی سپرده شده

دستورش از خانم الهه آذری هست که در مجله هنر اشپزی چاپ شده بود

مواد توی دستور برای 5 یا 6 نفر کافیه من برای 2 نفر اماده میکنم همیشه چون همسرم ناهار خونه نیست

با 2 تا جوجه فنچ به اندازه 2 نفرغذا بپزم زیاد هم میاد 


مواد لازم:


لپه خیس کرده : 1/4 پیمانه

سیر : 3 حبه

سبزی  (تره / جعفری / شوید / شنبلیله /برگ چغندر یا اسفناج / نعنا و گشنیز) : 500 گرم

پیاز :1 عدد

گوجه فرنگی : 500 گرم (من کمتر ریختم که رنگ سبز خورش مشخص تر هست )

گوشت گوسفندی خورشی : 500 گرم

ابغوره : به اندازه نیاز

تخم مرغ : 2 عدد

نمک / فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم




طرز تهیه:

لپه رو از شب قبل خیس بدین و چند بار ابش رو عوض کنین ..با مقداری اب بزارین تا  نیم پز بشه

گوجه فرنگی ها رو هم نگینی خرد کنین و کنار بزارین




سیر رو همراه سبزی ها خرد کنین و سرخ کنین و کنار بزارین

پیاز رو خرد کنین و توی روغن کمی که سبک شد گوشت رو بهش اضافه کنین و با هم تفت بدید

بهش زردچوبه و فلفل رو میتونین تو این مرحله بزنین ولی نمک نزنین 




گوجه فرنگی ها رو هم بعد از نیم پز شدن گوشت اضافه کنین کمی تفت بدید

گوشت و لپه  رو به همراه 3 پیمونه آب بزارین تا تا بپزه بعد سبزی سرخ شده رو هم اضافه کنین

آب غوره رو هم اضافه کنین نمک رو هم اضافه کنین  و بزارین خورش جا بیفته 




متاسفانه از مرحله اضافه کردن سبزی نشد عکس بگیرم

تخم مرغ رو بپزین و رنده کنین و بعد از کشیدن خورش توی ظرف مورد نظر روی خورش بریزین

و همراه پلو سرو کنین / نوش جون




در دستور اصلی این خورش تخم مرغ رو خام هم زده و اواخر پخت به خورش اضافه می کنن 

ولی با این کار سبزی خورش گرفته میشه و رنگ غذا تغییر میکنه...با احترام به اصل دستور

من تخم مرغ ها رو بعد از پختن اضافه کردم طعمش یکسان هست و ظاهرش متفاوت..شما بسته به

سلیقه به گفته خانم الهه آذری می تونین تخم مرغ ها رو بپزین و یا نیمرو کنین روی خورش بدین

یا کلا می تونین حذف کنین خوشبختانه بچه های من تخم مرغ دوست دارن و من ترجیح دادم به صورت پخته 

سرو کنم روی خورش ..برای تنوع سفره های غذایی بد نیست قیمه و قورمه سبزی رو 

یک جا با هم خواهید داشت .. چی بهتر از این ;)

۴ نظر:

  1. درست کردم و میدونم خوشمزست ، البته با یه مقدار تفاوت ، سبزی من ، اسفناج و شنبلیله نداشت و گوجه هم نداشت ، اما در کل حرف نداره ، دستت درد نکنه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جونتون عزیزم ندیده بودم توی وبتون حتما اونم خیلی عالیه ممنون

      حذف
  2. خیلی جالبه شادی جون ،خب من تا به حال نخوردم ولی دوست دارم امتحان کنم . از تخم مرغ توش هم خوشم میاد .خیلی خوبه که غذاهای سنتی رو ثبت می کنی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اره خودمم خیلی این کارو دوست دارم که ارشیو غذاهای سنتی گیلان کامل بشه

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...