کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ مرداد ۲۶, یکشنبه

ترش تره




خورش های شمالی همه شون برای من جایگاه ویژه ای دارن 

انواع خورش های شمالی رو دوست دارم و تصمیم دارم کم کم ارشیو رو کامل کنم

تا در آینده فرزندانم یه منبع کامل از غذاهای محلی داشته باشن




مواد لازم:

جعفری، گشنیز،تره ،اسفناج، برگ چغندر : ۱ کیلو

چند شاخه شنبلیله ونعناع

چوچاق، ترش واش و یا خالواش  کمی

برنج : 2 قاشق غذاخوری

آب :۱ پیمانه

آب لیمو یا آب نارنج:۱  پیمانه

سیر: ۱ بوته ویا برگ سیر نصف دسته

نمک ، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روغن: به میزان لازم اگر از کره استفاده شود غذا  خوشمزه تر می شود

تخم مرغ: ۲ تا۳ عدد


طرز تهیه:

در سبزیجات مواد اولیه دقت کنید  که میزان تره زیاد نباشد 

ولی اسفناج و برگ چغندر باید بیشتر باشد. 

بدون سبزیجات محلی قید شده در مواد لازم هم می توانید این غذا را تهیه کنید .

 اما  کمی  نعنا به خوش طعم شدن آن کمک می کند

 در صورتی که نعنای تازه نداشتید می توانید از نعناع خشک

 و دیگر سبزیهای معطر  خشک استفاده کنید  . اگر از سبزیجات خشک استفاده می کنید ،  

 همان اول پخت آنها را  اضافه کنید  بهتر است تا به همراه سیزیهای تازه  بپزد 

سبزی ها وسیر را شسته بعد کمی خرد کنید داخل قابلمه همراه یک 

قاشق برنج خیس  خرده و شسته ونمک ،زردچوبه واگر دوست داشتید

 کمی  دارچین ،  در ظرفی مناسب بریزید

 (  معمولا در گیلا ن از گمج که یک ظرف سفالی است استفاده می شود ) 

و  با نصف لیوان آب بگذارید  بپزد. یادتان باشد اب زیاد نریزید .

اگر آبش کم بود می توانید کمی آب جوش دوباره به آن اضافه کنید.

چون سبزی هم خودش اب دارد با حرارت ملایم بپزید پس از پختن سبزی که

تقریبا آب آن هم تما م شده است

 بعد ترشی مورد نظر را  نزدیک آماده  شدن  اضافه کرده 

بگذارید به خورد سبزجات برود. 

 بعد از روی حرارت برداشته کمی که سرد شد با گوشت کوب بکو بید 

تا زیاد درشت نباشد.  

حال دوباره روی حرارت قرار داده بچشید تا اگر ترشی یا نمکش اندازه نبود اضافه کنید. 

کره یاهرروغنی که دوست داشتید به آن اضافه کرده  وکمی تفت دهید ( فقط تفت دهید ) 

 تا خوشمزه تر شود ولی آب آن زیاد خشک نشود.  

تخم مرغ ها را در آن بشکنید.  

وقتی کمی خودش را گرفت هم بزنید تا تخم مرغ باتمام سبزی مخلوط شود

 ولی خیلی ریز نشود

 و در خورشت  تکه های تخم مرغها  نمایان باشند. 

 فلفل را هم اضافه  کنید .خورشت آماده است

 آن را با برنج کته وترب  و زیتون در گیلان سرو می کنند.

این غذا با نان هم خوشمزه می شود .

دستوراین غذا در هر  شهر یا استان گیلان ممکن است متفاوت باشد.




نكته:

  • به جاي آب غوره و آب نارنج مي توان از آب انار ترش هم استفاده كرد، 

  • ولي در اين صورت رنگ خورش تيره مي شود. 

  • براي پوست كندن سير كمي آن را در آب سرد بگذاريد 

  • تا پوست آن به راحتي جدا شود و بعد با چاقو يا هر وسيلة ديگري

  •  آن را خرد و له كنيد. 

  • چوچاق، ترش واش وخالواش نوعي سبزي معطر و محلي است 

  • كه بايد در سفرهايتان از استان گيلان تهيه كنيد. 

  • اگر از نعنا و خالواش خشك استفاده مي كنيد، كمي آنها را خيس كنيد

  • و بعد با سير سرخ كنيد. 

۲ نظر:

  1. منم خیلی غذاهای شمالی رو دوست دارم فواقعا خوشمزه هستند .دستتون درد نکنه و نوش جونتون عزیزم

    پاسخحذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...