کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ دی ۱۷, چهارشنبه

قیمه نخود یزدی



قیمه نخود یکی از خورشهای معروف و خوشمزه یزدی هست که خوشمزه گیش کمتر از قیمه اصیل 

خودمون نیست چه بسا به قول یزدیها خوشمزه تر هم هست :)


من چند دستور مختلف از این خورش داشتم و در نهایت تلفیقی از همه اونا رو به کار بستم و با ذایقه خودمون

بیشتر نزدیکش کردم ..با تشکر ویژه از هاله جون از دوستان خوب یزدی و هم دانشگاهی من در یزد 

برای کمک های خوبی که برای طبخ این خورش به من کردن ..ممنونم هاله جون :*

یکی از مواد خوبی که این خورش  داشت استفاده از پودر هل سبز و گلاب توی خورش بود

که برام تازگی داشت البته برای قیمه نذری از گلاب استفاده کرده بودم ولی از هل فقط در شیرینی پزی

و قنادی استفاده میکردم که به نظرم بسیار طعم خورش رو از قیمه معمولی بهتر کرده بود


مواد لازم برای 2 الی 4 نفر:


نخود :200 گرم

گوشت گوسفندی: 200 گرم

لیمو امانی (عمانی) : 2 تا 3 عدد (میتونین به جاش به میزان لازم  از گرد لیمو عمانی استفاده کنین)

پیاز : یک عدد بزرگ

سیب زمینی : 200 گرم

زعفران دم کرده: 1/4 پیمانه

پودر هل سبز: 1 قاشق چای خوری

زردچوبه و نمک و فلفل و دارچین : به میزان لازم

گلاب در صورت تمایل: به میزان لازم

رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری


استفاده از لیمو امانی سلیقه ای هستش و قدیمی های یزدی توش نمی ریزن 


طرز تهیه:


نخودها رو از 24 ساعت قبل خیس بدین و چند بار آبش رو عوض کنین و بعد در هنگام پخت اون رو دو لپه کنین

به این صورت که توی صافی بریزین تا ابش بره و بعد پوستش رو بگیرین و دو نیم کنین 

ولی من همینجوری درستش کردم و دو لپه نکردمش 

پیازها رو خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدیم تا سبک بشه و بعد زردچوبه و گوشت رو اضافه میکنیم

تا با هم تفت بخورن بعد هم رب گوجه رو اضافه کنین تا رنگش باز بشه

نخود رو به همراه مقداری اب به مواد اضافه کنین و بزارین تا با شعله ملایم 

گوشت و نخود خوب بپزن ...من نخودهام دیر پز بودن کمی از قبل پختمشون و بعد به مواد اضافه کردم

وقتی تقریبا گوشت و نخود پخته شد نمک وفلفل و دارچین رو هم اضافه کنین 

بعد هم لیموعمانی ها رو چندتا سوراخ کنین و به خورش اضافه کنین تا با مواد خوب بپزه

 در مراحل اخر پخت هل و گلاب و زعفرون رو اضافه کنین و بزارین خورش کمی دیگه جا بیفته و به روغن بشینه

من سیب زمینی ها رو به صورت گل درست کردم و سرخ کردم و موقع سرو چیدمش روی خورش

این خورش خوشمزه رو با برنج سرو کنین ...نوش جون


۴ نظر:

  1. جالب بود ، تا حالا نشنیده بودم ، دیروز داشتم یه مطلب در مورد نخود میخوندم که چقدر خواص داره ، پس واجب شد این خورش رو امتحان کنم ، دستت درد نکنه عزیزم و نوش جونتون :)

    پاسخحذف
  2. چه جالب بود , ادویه و گلابش دقیقا مثل قیمه بوشهری بود
    فقط این با نخود هست که من خیلی دوست دارم :))))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. جدی؟ قیمه بوشهری هم داریم؟ نمی دونستم ولی اره کلا خیلی خوش مزه و خوش عطره

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...