قیمه نخود یکی از خورشهای معروف و خوشمزه یزدی هست که خوشمزه گیش کمتر از قیمه اصیل
خودمون نیست چه بسا به قول یزدیها خوشمزه تر هم هست :)
من چند دستور مختلف از این خورش داشتم و در نهایت تلفیقی از همه اونا رو به کار بستم و با ذایقه خودمون
بیشتر نزدیکش کردم ..با تشکر ویژه از هاله جون از دوستان خوب یزدی و هم دانشگاهی من در یزد
برای کمک های خوبی که برای طبخ این خورش به من کردن ..ممنونم هاله جون :*
یکی از مواد خوبی که این خورش داشت استفاده از پودر هل سبز و گلاب توی خورش بود
که برام تازگی داشت البته برای قیمه نذری از گلاب استفاده کرده بودم ولی از هل فقط در شیرینی پزی
و قنادی استفاده میکردم که به نظرم بسیار طعم خورش رو از قیمه معمولی بهتر کرده بود
مواد لازم برای 2 الی 4 نفر:
نخود :200 گرم
گوشت گوسفندی: 200 گرم
لیمو امانی (عمانی) : 2 تا 3 عدد (میتونین به جاش به میزان لازم از گرد لیمو عمانی استفاده کنین)
پیاز : یک عدد بزرگ
سیب زمینی : 200 گرم
زعفران دم کرده: 1/4 پیمانه
پودر هل سبز: 1 قاشق چای خوری
زردچوبه و نمک و فلفل و دارچین : به میزان لازم
گلاب در صورت تمایل: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
استفاده از لیمو امانی سلیقه ای هستش و قدیمی های یزدی توش نمی ریزن
طرز تهیه:
نخودها رو از 24 ساعت قبل خیس بدین و چند بار آبش رو عوض کنین و بعد در هنگام پخت اون رو دو لپه کنین
به این صورت که توی صافی بریزین تا ابش بره و بعد پوستش رو بگیرین و دو نیم کنین
ولی من همینجوری درستش کردم و دو لپه نکردمش
پیازها رو خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدیم تا سبک بشه و بعد زردچوبه و گوشت رو اضافه میکنیم
تا با هم تفت بخورن بعد هم رب گوجه رو اضافه کنین تا رنگش باز بشه
نخود رو به همراه مقداری اب به مواد اضافه کنین و بزارین تا با شعله ملایم
گوشت و نخود خوب بپزن ...من نخودهام دیر پز بودن کمی از قبل پختمشون و بعد به مواد اضافه کردم
وقتی تقریبا گوشت و نخود پخته شد نمک وفلفل و دارچین رو هم اضافه کنین
بعد هم لیموعمانی ها رو چندتا سوراخ کنین و به خورش اضافه کنین تا با مواد خوب بپزه
در مراحل اخر پخت هل و گلاب و زعفرون رو اضافه کنین و بزارین خورش کمی دیگه جا بیفته و به روغن بشینه
در مراحل اخر پخت هل و گلاب و زعفرون رو اضافه کنین و بزارین خورش کمی دیگه جا بیفته و به روغن بشینه
من سیب زمینی ها رو به صورت گل درست کردم و سرخ کردم و موقع سرو چیدمش روی خورش
این خورش خوشمزه رو با برنج سرو کنین ...نوش جون
جالب بود ، تا حالا نشنیده بودم ، دیروز داشتم یه مطلب در مورد نخود میخوندم که چقدر خواص داره ، پس واجب شد این خورش رو امتحان کنم ، دستت درد نکنه عزیزم و نوش جونتون :)
پاسخحذفممنونم عزیزم جای شما خالی
حذفچه جالب بود , ادویه و گلابش دقیقا مثل قیمه بوشهری بود
پاسخحذففقط این با نخود هست که من خیلی دوست دارم :))))
جدی؟ قیمه بوشهری هم داریم؟ نمی دونستم ولی اره کلا خیلی خوش مزه و خوش عطره
حذف