کل نماهای صفحه

۱۳۹۴ خرداد ۳۰, شنبه

حلوای ارد گندم



حلوای آرد گندم یکی از پرطرفدارترین حلواهای سنتی ایران هستش که ساده است ولی 

نکته زیاد داره و هر چی بیشتر درست کنین در به عمل اوردنش ماهرتر میشین.



من این حلوای خوشمزه رو از خانم فلور احدی عزیز یاد گرفتم که جا داره ازشون برای دستور

خوبشون و ذکر نکات مهم تشکر کنم .دستشون درد نکنه .

من پارسال هم دو مدل حلوا درست کرده بودم که در لینک های زیر میتونین بهشون دسترسی پیدا کنین







مواد لازم برای حلوای آرد گندم :


ارد سفيد گندم : 2 پیمانه

ارد برنج : 1/2 پیمانه

روغن مايع : ( ترجيحاً روغن افتاب گردان ) :1پیمانه

كره : 100گرم 

ماست معمولى : 2 قاشق غذاخوری

زعفران دم كرده  غليظ : 1/4 پیمانه


مواد لازم برای شربت حلوا:


شكر: 2 پیمانه

اب : 1 پیمانه

گلاب : 1/2پیمانه

هل : 10 عدد درسته



طرز تهیه شربت :

شكر ، آب ، هل وگلاب را روى حرارت قرار بدید و زمانى كه شكردر آب مخلوط شد وكمى

جوشيد (يك دقيقه ) از روى حرارت برداريد كنار بزارین تا از داغى بيافته وكمى خنك بشه.

هل ها رو باید خرد كنيد وداخل شربت بندازین..بعد از خنک شدن شربت روصاف كنيد

وبعد به حلوا اضافه کنین


طرز تهیه حلوا :


ارد را روى حرارت ملايم تفت ميديم و اين در حدود 30  دقيقه زمان ميبره.

يكى از نكات مهم يك حلواى خوب داشتن حوصله در خوب تفت دادنشه که حوصله به خرج بدیم

تا جايى كه رنك ارد نخودى پر رنگ بشه( قهوه اى نشه) تفت بدیم

در يك ظرف ديگر هم ارد برنج راكمى تفت بدین  وكنار بگذاريد.

ارد برنج حلوامونو ترد میکنه.

وقتى رنگ ارد گندم نخودى شد هر دو ارد را تركيب ميكنيم والك ميكنيم .

دوباره به ماهيتابه بر ميگردونيم وكمى كه داغ شد ( حرارت همچنان ملايم هستش )

 روغن مايع  رو اضافه ميكنيم و خوب هم ميزنيم وبلا فاصله ماست

رو كنار ماهيتابه ميريزيم و خارج از حرارت خيلى سريع ماست رو با مخلوط ارد وروغن تركيب ميكنيم

( ماست در طعم حلوا تاثيرى نداره ولى باعث ميشه حلوا بافت نرم داشته باشه و سفت نشه )

حلواره دوباره روی حرارت بر ميگردونیم  كره را اضافه ميكنيم وكمى تفت ميدهيم

( در اين زمان ظاهر حلوا بريده بريده ست كه بعد از اضافه كردن شربت درست ميشه )

و بلافاصله گلاب را هم ريخته و سريع هم ميزنيم واز روى حرارت بر ميداريم

و شربت رابتدريج به مواد اضافه ميكنيم اصلا نباید شربت را یکدفعه اضافه کنیم

 به محض اينكه غلظت لازم رو گرفت كافيه.




يعنى احتمال داره همه شربت استفاده نشه،درصورتى كه دراين مرحله حلوارا شيرينتردوست داشتيد

كمى شكربصورت خشك به حلوا اضافه ميكنيم نگران نباشيد اين جورى حلوا تردتر هم میشه

زعفران را هم به حلوا اضافه كنيد ، از اين به بعد بايد مرتب و بدون وقفه با قاشق بصورت كشيده كشيده

حلوا را ورز بدیم  بمدت 10 دقيقه وبعد حلوا را در يك قابلمه بزرگ بصورت گهواره اى

تکون میدیم  تا حلوا به روغن بيافته و بعد به ظرف مورد نظر انتقال میدیم

 وبعد از خنك شدن  روش رو تزيين كنيد.






نكته : 


اگر مايل بوديد حلوا را بصورت رولت درست كنيد كمى روغنش رو بيشتر كنيد .

اگر خواسته باشيد حلواى دو رنگ درست كنيد به آب شربت قبل از اضافه كردن شكر 2قاشق غذاخوری

پودر كا كائو ويا اگر با طعم زنجبيل بخواین 2 ق غ  پودر زنجبیل اضافه كنيد .

در صورتى كه زعفرون رو در مرحله آخر به حلوا اضافه كنيدبهتر رنگ خود ش رو نشون میده.

من مقداری از حلوا رو توی قالبهای سلیکونی ریختم و بعد برگردوندم توی 

ظرف که حلوای قالبی به من داد ولی میتونین به صورت سنتی همون طوری که مادرها و 

مادربزرگهامون تزیین میکردن تزیینش کنین ..من یه ظرف رو به صورت سنتی

تزیین کردم و روش رو با اسمارتیز M&M و مقداری خلال پسته تزیین کردم.

میتونین روش شابلون بزارین و پودر نارگیل یا پسته بپاشین .ویا خیلی سنتی تر

با پشت قاشق روش طرح بندازین.نوش جون 


۶ نظر:

  1. عالیه شادی جان ؛ نوش جان

    پاسخحذف
  2. وای که دلم خواست ، خیلی عالی شده . دستتون درد نکنه و نوش جان <3

    پاسخحذف
  3. اووفففففف عجب حلوایی شده
    انقزه دلم هوای حلوا کرده که نگوووووو , کاش این الان ور دلم بود

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. شما که همه چی تمومی این جلوا به پای هنر شما و حلواهای شما نمی رسه عزیزم

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...