کل نماهای صفحه

۱۳۹۴ تیر ۱۶, سه‌شنبه

مربای آلبالو Sour Cherry Jam



مرباها از اجزای جدا نشدنی سفره های صبحونه و گاها عصرونه هستن.

خوبیشون هم در تنوعشونه و اینکه متناسب با میوه های هر فصل میشه

مربای همون ها رو تهیه کرد.


از خوشمزه ترین و عالی ترین مرباهایی که توی این فصل گرم میشه تهیه کرد

و بسیار هم آسون هست مربای آلبالوست.

آلبالو با طبع خنکی که داره از مناسب ترین میوه های فصل گرم هست وخواص درمانی زیادی هم داره.

 این مربا  نکته  خاصی نداره و از آسون ترین مربا هاست 



مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو:


برای تهیه این مربا تنها به آلبالو احتیاج داریم و شکر.

اگر هم میخواید ازش شربت تهیه کنید به مقداری آب هم احتیاج داریم. 

برای مربای آلبالو به دلیل ترش بودن آلبالو و اینکه من میخواستم ازش شربت هم بگیرم مقدار

شکر رو به اندازه آلبالو ها ریختم. یعنی اگر مثلا دو پیمانه آلبالو داشتم دو پیمانه هم شکر ریختم

و یک پیمانه آب. البته آب رو بعدا باید اضافه کنید که در ادامه توضیح میدم. این شد نسبت شکر و آلبالو.



طرز تهیه مربای آلبالو:



البالوها رو می شوریم و بعد هسته اش رو میگیریم .من توی نت گردی خیلی 

اتفاقی بر خوردم به این دو عکس که هسته گیلاس و البالو رو با یه مداد 

و سر ماسوره ساده گرفته بودن که خیلی شیوه جالبی بود به نظرم .چون اگه قرار باشه 

برای هر کاری ما وسیله مخصوصش رو تهیه کنیم خونه میشه سمساری :)))






اما چون ماسوره ها حالت قیفی شکل دارن و ممکنه آلبالوها خیلی دفرمه بشن من توصیه میکنم 

از یه مداد یا لوله یه خودکار بیک که مغزیش رو در آوردین استفاده کنین.

من خودم هم از یه خودکار بیک استفاده کردم.

(این عکسها از نت هست )




برای تهیه بعضی از مربا ها معمولا به این شیوه عمل میشه که شکر و میوه رو با هم مخلوط میکنن

و چند ساعتی استراحت میدن تا میوه آب بندازه و شکر هم کمی آب شه.

این کار دو مزیت داره. اول اینکه از سیاه شدن مرباتون جلوگیری میکنه و کمک میکنه

رنگش روشن باشه و هم اینکه میوه آب میندازه و مربا با آب میوه میپزه

 و احتیاجی به اضافه کردن آب اضافی نیست.

پس آلبالو هاتون رو بشورید و هسته اش رو جدا کنید. شکر رو روش بریزید و بذارید توی یخچال.

آلبالو ها یک شب تا صبح در یخچال استراحت کردن من یکی دو بار هم همشون زدم. 

و این شد نتیجه آب انداختنشون.





گازتون رو روشن کنید و ظرف حاوی آلبالو و شکرتون رو بذارید روش.

اگر میخواید شربت آلبالو هم داشته باشید و به آب بیشتری احتیاج دارید،

من 450 گرم آلبالو داشتم (بدون هسته) 450 گرم هم شکر ریختم و نصف پیمونه آب

حرارت گاز باید متوسط رو به کم باشه و دائم هم حواستون بهش باشه و گه گاهی همش بزنید،

چرا که از اون دسته مرباهاست که سر میره.

به هر حال اونقدری باید روی حرارت باشه و بجوشه تا حجمش تقریبا 2/3 حجم اولیه اش بشه.

و حالا کاری که من علاوه بر این انجام دادم این بود که کمی وانیل و 2 تا هل درسته با پوست 

و کمی گلاب هم اضافه کردم . اینجوری برای داشتن شربت طعم بهتری بهتون میده البته از نظر من 

ولی خیلی ها ترجیح میدن هیچ افزودنی دیگه ای نزنن ولی من چون خیلی عطر هل رو دوست 

دارم اضافه کردم و بعد از پخت کامل از مربا خارج کردم .اخر کار هم کمی اب لیمو تازه بهش زدم.

خلاصه اینکه یخ در بهشتی ساختیم از شربتش ان سرش ناپیدا خخخخخخ






البته چون مقدار البالوها کم بود طبیعتا شربت زیادی هم به دست نیومد که همونجا روی گاز 

بچه های من امون ندادن و همشو شربت کردن و خوردن :)) 





نکات تهیه شربت آلبالو و مربا


همونطور که بالا گفتم بهتره آلبالو ها و شکر رو بذارید تا آب بندازه و

 این در کیفیت مرباتون تاثیر میذاره.

حرارت مربا نباید تند باشه چون هم باعث میشه رنگش خیلی تیره شه و همچنین خیلی تند سر میره.

مخصوصا مرباهایی مثل آلبالو و توت فرنگی این ویژگی رو بیشتر دارن 

نکته دیگه اینه که نباید در قابلمه رو کیپ کنید. این موضوع هم باعث تیره شدن و

همچنین سر رفتن مداوم مربای آلبالوتون میشه.

غلظت مربا وقتی که روی حرارته و داغه قابل تشخیص نیست 

البته مربا تا زمانی که حتی ولرمه و کاملا سرد نشده رقیق تر از واقعیتش به نظر میرسه.

پس مراقب باشین به اشتباه نندازدتون.

از رنگش هم تا حدی میشه تشخیص داد. پس وقتی مرباتون به رنگ دلخواهتون رسید

میتونید زیرش رو خاموش کنید. چون هرچی بیشتر بمونه تیره تر و غلیظ تر میشه.

آلبالو خودش ترشه نیازی به ابلیمو یا جوهر لیمو برای کپک نزدن نداره.

ولی من کمی ریختم برای طعم خوشی که به شربتش میده.

مرباها رو توی شیشه استریل بریزین و درش رو کیپ کنین و شیشه رو برعکس بزارین تا 

مدتی به همون حالت بمونه و هوای داخلش خارج بشه و کپک نزنه .

اگه آلبالو ها پخته بود و هنوز مربا قوام لازم رو پیدا نکرده بود آلبالو ها رو

 از شربت دربیارین و بگذارید شربت بجوشه تا قوام لازم رو پیدا کنه.

میتونین 2 قاشق شکر ژلاتینه هم توی مربا بریزین برای قوام بیشترش.من شکر ژلاتینه نداشتم

ولی کمی پودر ژلاتین بهش اضافه کردم .


۶ نظر:

  1. وای ی ی این مربا عشق من و همسرم هست
    عاشق رنگ و مزه اش هستم
    ما هنوز اینجا البالوهامون نرسیده :/
    من هم با خودکار بیک خالی ترتیبشون رو میدم
    به قول خودت اگه همه چیز رو بخریم دیگه خودمون جا واسه نشستن نداریم :v

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. چه خوب اونوقت که ما دیگه نداریم تازه مال شما میرسه میتونی به ما پز بدی خخخخ
      یعنی کلا هنرمندی هم خلاق و هم هنرمند ..من عمرا اگه این عکسو نمی دیدم به ذهنم نمی رسید با لوله خودکار بیک هسته رو بگیرم

      حذف
  2. وای به به ، منم عاشق مربای آلبالو هستم . چقدر خوشرنگ و هوس انگیزه <3
    عجب ایده ی خوبیه اون خودکار ، اینجا یه وسیله دیدم که 8 تا رو همزمان هسته می گرفت وجا برای دوسایز داشت بزرگ و کوچک ،مثلا گیلاس و آلبالو ،گرون بود زورم اومد بخرمش !

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خخخخ چه خوب که نخریدی عزیزم سالی یک بار میخوای هسته بگیری دیگه چه کاریه ادم این همه هزینه کنه ...ما که درامدی از این کار نداریم یعنی شغلمون نیست که بای مصرف خونگی خودمون مگه چند بار در سال قراره بشینیم هسته بگیریم؟
      حالا راهکار من هم جواب میده.امتحان کن ...هزینه هم نداره :)))

      حذف
  3. وای چقدر خوشرنگه و حتما هم خوشمزه . خوش به حال اونهائی که به آلبالو دسترسی دارن , ما که اینجا آلبالو نداریم و برای منی که مربا یعنی فقط مربای آلبالوو به , آرزوی درست کردن و خوردنشون رو دارم . بخورید نوش جونتون جای ما رو هم خالی کنید.

    پاسخحذف
  4. جاتون خالی گیتی جون ایشالا میاین ایران و میخورین

    پاسخحذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...