کل نماهای صفحه

۱۳۹۳ دی ۲۵, پنجشنبه

مربای کامکوات



یکی از مرباهای سخت ولی خوشمزه همین مربای کامکوات (پرتقال تزیینی )هستش

با دیدن این عکسهای پگاه جون برای مربای کامکوات وسوسه شدم که امتحانش کنم 


دستور پگاه جون رو کامل خوندم و به نظرم خیلی بهتر از دستوری اومد که توی مجله داشتم

البته هر دوی دستورات رو توی این مربا پیاده کردم و نتیجه اینی شد که می بینین 

خودم ازش راضی نیستم چون رنگش به نظرم باید روشنتر از این می شد 

و دیگه اینکه کلا مرباهای مرکبات یه ته مزه تلخی توشون هست که البته زیاد محسوس نیست

خصوصا اگه با چای نوش جون بشه مثل مربای پوست پرتقال و یا پوست پرتقال شکری شده

که خوب سلیقه ای هستش و خیلی ها می پسندن و خیلی ها هم ممکنه خوششون نیاد 

اما در کل مربای خوش عطری هستش 

نکته ای که باید توی این مربا رعایت کنیم اول از همه انتخاب کامکواتهای کاملا رسیده و نارنجی رنگه 

که خیلی مهمه چون کامکواتهای نارس پوست تلخ و طعم ترشی دارن و برای مربا مناسب نیستن

نکته بعدی اینکه حتما باید به خوبی تلخی پوستشو بگیریم تا مربا رو تلخ نکنه.

خواص کامکوات و اینکه از کجا اومده رو اینجـــــــــا بخونین


مواد لازم :

کامکوات : نیم کیلو

شکر: نیم کیلو

آب : دو پیمانه 

دانه هل در صورت تمایل: 3 عدد 

آب لیمو:1 قاشق مربا خوری


با مشورت دوست خوبم ارغوان جون (غذای دلخواه) من دونه هل هم توی مربا ریختم چون به توصیه 

ایشون ترکیب هل با مرکبات ترکیب خیلی خوبیه و من هم خودم عاشق بوی هل هستم.




طرز تهیه: 


اول از همه کامکواتها رو خوب بشورین و با خلال  دندون روی کامکواتها رو چند تا سوراخ

ایجاد کنین و با مقداری اب بزارین روی حرارت تا بجوشه من حدود 10 دقیقه هر بار جوشوندمش 

این کار سه بار باید تکرار بشه دفعه سوم من 20 دقیقه جوشوندم چون

وقتی تو شهد میره دیگه نرمتر نمی شه ...به نظرم بهتره دفعه اخر رو بیتشراز 20 دقیقه بجوشونیم 

زمان رو از وقتی اب به جوش میاد محاسبه کنین.

بعد از سه بار جوشوندن من به مدت یه شب تا صبح توی اب سرد گذاشتم و تو این مدت 3 بار باز هم 

آبشو عوض کردم تا مطمین شم دیگه تلخی نداره 

بعد از این مدت دو پیمونه اب رو به همراه شکر گذاشتم به جوش بیاد و بعد کامکواتها رو بهش

اضافه کردم به همراه دونه های هل و گذاشتم تا با شعله ملایم بجوشن و ابش غلیظ شه 

ده دقیقه پایان کار ابلیمو رو اضافه کردم و شعله رو خاموش کردم و گذاشتم مربا توی همون ظرف

خنک بشه و بعد توی شیشه ریختم و درش رو محکم بستم و چند ساعت شیشه رو وارونه گذاشتم

تا هوای داخلش خارج بشه با این کار مطمین میشیم مربا کپک نمی زنه ..من این قلق رو از 

گیلدا جون (گل سفره) یاد گرفتم :)

من توی ظرف چدنی درست کردم نمی دونم توی رنگش که تیره شده (البته توی عکس هم تیره تر نشون میده)

موثر بوده یا نه چون اولین بار بود درست میکردم نمیدونستم دقیقا چه ظرفی مناسبه 

چون مربای به بهتره که توی ظرف مسی درست بشه ..اگه تجربه ای دارین خوشحال میشم به منم بگین

نوش جون (با تشکر از پگاه جون برای دستور خوبشون و توضیح نکات کلیدی)


۸ نظر:

  1. شادی جون ی جورایی جالب شده , مثل شیشه شده
    من هم ی بار درست کردم , ولی برش حلقه ای دادم , و اصلا هم تلخ نبود , و اصلا هم نجوشوندم
    فکر کنم بر میگرده که مال کجا باشه و به چه روشی پرورش داده شده باشه
    من که آنقدر فوت فوت نگهش داشتم که نگو :)))))))) و فقط واسه روی باستانی و کرپ و اینجور چیزها استفاده میکردم :)))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. چه خوب گیلدا جون نوش جونتون پس واجب شد دستورشو بزاری تو وبلاگ یا نکنه هست و من ندیدمش؟

      حذف
  2. به به ، خیلی با حال شده ! من خیلی رنگش و این حالت شیشه ایش رو دوست دارم و همین طور اون رگه ی تلخی رو <3 با چای خیلی مزه می ده . دست گلت درد نکنه و نوش جونتون باشه . من دوست دارم کامکوات رو همین طوری هم بخورم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جون عزیزم اره شیشه ای شدنش خوبه خیلی ولی کمی تیره شد مال من

      حذف
  3. به به ، چه عطری راه انداختی شادی جان ، من تاحالا تجربه ی مرباش رو ندارم ، اما مطمئنم که عالیه ، دست گلت دردنکنه و وقتی با چای خوردی یاد منم باش :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. اخی رزی جون از وقتی گفتی یاد منم باش هر وقت چای میخورم با این مربا یادت میکنم جات خالی عزیزم :*

      حذف
  4. ميتوانيد توي ظرف لعابي درست كرد من يك ظرف انرا دارم و فقط براي مربا استفاده ميكنم و براي اينكه لعاب در حرارت نتركد و يا لب پر نشود پنج دقيقه اول بايد در حرارت كم باشد

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم اقا فرهاد مرسی از تجربه خوبی که در اختیارم گذاشتین

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...