کل نماهای صفحه

۱۳۹۴ خرداد ۳۱, یکشنبه

نانک حلوایی (کلوچه حلوایی) Halva Mini Bread



نون حلوا رو با همون حلوای آرد گندم درست کردم . در واقع یه کلوچه

یا نون کوچیک هست که داخلش با حلوا پر میشه و پخته میشه .

پارسال ماه رمضون هم چند مدل کلوچه درست کرده بودم که با کلیک روی

لینکهای زیر به دستورشون خواهید رسید


نان گل خرمایی (ستاره خرمایی)

کلوچه خرمایی 

کلوچه گردویی


چون مراحل کار تقریبا شبیه همون کارهای قدیمی بود برای همین من از مراحل کار عکس نگرفتم



مواد لازم:


شکر: 55 گرم

شير ولرم: 120 گرم

خميرمايه فوري: 1 قاشق سوپ خوري

تخم مرغ کامل: 1 عدد

وانيل:1/4 قاشق چاي خوري

روغن مايع : 50 گرم 

آرد : حدود 300 گرم

حلوا : به ميزان لازم (حدود 200 گرم)

زرده يک عدد تخم مرغ: جهت رومال کردن

کنجد: براي تزيين


طرز تهیه:


مقداری از شکر رو در شیر ولرم حل کرده و بعد خمیر مایه رو روی سطح ان میپاشیم

کمی صبر کنین تا ذرات خمیر مایه شیر رو جذب کنه و بعد به ارومی مخلوط کنین تا تمام 

ذرات مرطوب بشه روش رو بپوشونین و کنار بزارین تا خمیر مایه به عمل بیاد و کمی 

حالت پفکی بشه ..در ظرف دیگری تخم مرغ رو با چنگال یا مفتول سیمی کمی بزنین تا زرده و سفیده

با هم ترکیب بشه و بعد مابقی شکر ..وانیل و روغن مایه رو اضافه کنین 

و هم بزنین بعد مایه خمیر به عمل اومده رو اضافه میکنیم و به خوبی مخلوط میکنیم

آرد رو کم کم و به تدریج به مواد اضافه میکنیم تا جایی که خمیر جمع بشه

دقت کنین که ممکنه کمتر یا بیشتر ارد نیاز باشه پس کم کم اضافه میکنیم 

اگه یه کمی چسبندگی داشت با ورز دادن درست میشه.

خمیر رو روی سطح ارد پاشی شده ورز میدیم تا لطیف و یه دست بشه

خمیر اماده شده رو توی یه ظرف چرب شده میریزیم و یه دور میچرخونیمش تا همه جاش

به روغن اغشته بشه روش رو با پارچه می پوشونیم و یه جای نسبتا گرم میزاریم 

برای حدود 2 ساعت تا خمیر استراحت کنه و حجمش 2 برایر بشه

بعد از استراحت پف خمیر رو با مشت میگیریم و از خمیر گلوله هایی درست میکینم 




توی دست بازش میکنیم و توش رو با حلوای مورد نظر پر میکنیم

.بعد از اینکه حلوا رو داخلش ریختین خمیر رو جمع میکنیم و گرد میکنیم و مثل درست کردن شامی

توی دستمون بهش فرم میدیم..و روش رو صاف میکنیم و با هر وسیله که داریم 

مثل مهر یا چاقو یا ته لیوان روش طرح میندازیم . 



دو عکس بالا از مراحل کار کلوچه گردویی هستش که با مهر روش رو طرح زدم 

داخلش هم با مغز گردو و شکر و هل پر شده . ولی چون میخواستم

شیوه پر کردن و پیچیدنش رو ببینین اینجا کپی کردمشون 



من از این وسیله که سیب رو باهاش اسلایس میکنیم استفاده کردم و روی کلوچه رو طرح انداختم 





از حلوای ارد گندم استفاده کردم که دستورش رو میتونین  اینجــــــــــــــا  ببینین.

ولی شما میتونین از هر حلوایی که دوست دارین استفاده کنین.

همه کلوچه ها رو به همین ترتیب اماده میکنیم و میچینیم توی سینی فر که کاغذ روغنی انداختیم

دوباره روش رو با پارچه میپوشونیم و 10 دقیقه استراحت میدیم . بعد از 10 دقیقه

روشون رو با زرده تخم مرغ رومال میکنیم و کنجد میپاشیم و میزاریم

توی فری که از 10 دقیقه قبل با درجه حرارت 180 سانتی گراد گرم شده به مدت تقریبی 20 

دقیقه یا تا وقتی که روش طلایی بشه . اگه این مدت تموم شد و دیدید روش خوشرنگ نیست

میتونین گریل رو روشن کنین تا فقط از بالا حرارت ببینه ولی شعله پایین خاموش باشه



۶ نظر:

  1. شنیدی طرف به بچه اش میگه چشم بادومی , دلش هوای بدم میکنه :))))
    من هم شکل این کلوچه ها رو دیدم و اسم کلوچه رو خوندم , دلم هوای کلوچه محلی و لاهیجان رو کرددددددد :/
    نوش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. الههههههیییی گیلدا جون بدون تعارف ادرس بدی من برات کلوچه لاهیجان میفرستم عزیزم ...دلم کباب شد برات :(

      حذف
  2. مثل همیشه عالی.چه عکس خوشگلی گذاشتین از خودتون.دلم رفت.

    پاسخحذف
  3. چقدر عالی و هوس انگیزه <3 نوش جونتون باشه
    عکس هاش رو بسی دوست می دارم
    منم بالاخره یه نون کلوچه درست کردم با خرما

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نوش جونتون عزیزم امروز دیدمش تو وبلاگت عاشقش شدم

      حذف

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...